Nyårsmenyn
Det blev en lugn nyårsafton hos oss. God mat och serietittande, så mycket mer behövs inte. Som jag tidigare sagt så tycker jag att högtider är överskattade. På nyårsmenyn stod ryggbiff med hasselbackspotatis och bearnaisesås (5SP lila programmet). Till efterrätt blev det Hallon- och vaniljswirl. Många fråga om receptet på efterrätten efter att jag la ut det på Instamgram, så här kommer det.
Hallon- och vaniljswirl
Du behöver till fyra portioner:
400 g hallon
16 små maränger
300 g vaniljkvarg 0,2%
Gör så här:
Mixa hälften av hallonen till en puré.
Krossa marängen grovt. Häll upp kvarg i fyra glas, fyll på med hallonpuré och det mesta av marängkrosset.
Rör runt så det bara precis blandas. Toppa med marängkross och hallon.
1 Comment
Cecilia
11 januari, 2020 at 14:05Maten ser onekligen god ut.