Nyttiga Lussebullar
I morgon är det första advent och i dag är det tjugofyra dagar kvar till julafton. Har ni fått någon julkänsla än? Det har verkligen inte jag. I ett försök att få den så bakade jag lussebullar i går. Jag testade ett recept av nyttiga lussebullar. Jag vet inte riktigt om bullar kan vara nyttiga men det är iallafall ett bättre alternativ för dig som vill undvika socker.
Två varianter
Jag valde att göra en sats men dela degen i två delar. Av häften gjorde jag den klassiska modellen och av den andra halvan gjorde jag en variant med mandelmassa som fyllning. Det blev tjugo bullar av varje variant. Jag tycker dom blev riktigt bra och ingen har förstått att dom är gjorda utan socker innan jag berättat det. Den klassiska modellen blir 2 SP per bulle och den med mandelmassa 4SP per bulle.
Lussebullar 2sp (lila) 20 st
Fördeg:
Deg:
Gör så här:
Jag delade som sagt degen i två delar här och gjorde den klassiska modellen av hälften och med mandelmassa av andra delen. Ni hittar hur jag gjorde fyllningen med mandelmassa längre ner.
Lägg Lussekatterna på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa 1 timme under bakduk på en dragfri plats.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla Lussekatterna med uppvispat ägg och tryck ner 2 russin i varje Lussekatt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 6-8 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Lussebullar 4sp (lila) 20 st
Använd hälften av degen ovan
Kavla ut den och bred på fyllningen.
Vik ihop degen och skär i remsor. Fläta dom sedan som när du gör vanliga bullar.
Bläddra upp och läs i receptet ovan hur du går vidare.
Jag valde att pensla med ägg och ha på pärlsocker.
Mandelmassa fyllningen:
100 g mandelmassa
50 margarin 80%
Jag körde det i mikron några sekunder för att de skulle bli mjukare och enklare att blanda.
No Comments