Blev galet sugen på Amerikanska pannkakor men hade för ont för att ta mig till affären så slängde ihop en smet av saker jag hade hemma och gjorde om ett vanligt recept till glutenfritt.
Blev dö goda glutenfria amerikanska pannkakor med citronsmak.
Snygga blev de inte men vem fan bryr sig när de blev dö goda?
Snygga blev de inte men vem fan bryr sig när de blev dö goda?
Du behöver:
2 dl glutenfri mjölmix, ha i lite mer om du tycker att det behövs
1 msk socker
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3 dl yoghurt, citronsmak
1 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Så här gör du:
- Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
- Rör ner yoghurt, ägg och smällt fett. Det blir en ganska tjock smet.
- Tag 2-3 msk flytande margarin till stekning. Klicka ut smeten och bred ut den lite
- Grädda på ganska svag värme.
Vänd pannkakorna när de jäst upp och ytan börjat stelna och blivit porig.
No Comments