Frukostpaj
Nu är jag och Fröken B är hemma i Karlstad, det är skönt att ha henne hemma igen. När vi kom hem gick jag och handlade. När jag stod i affären så kom jag på att jag såg ett spännande recept på en Vikväktarsida förra veckan. Så jag letade fram det i mobilen och köpte ingredienserna. Sen gick jag hem och bakade frukostpaj men för mig blev det snarare eftermiddagspaj haha.
Lyxig gröt
Pajen är lite grötig i konsistensen därav namnet frukostpaj. För den är verkligen en lyxigare frukostalternativ än gröt. Jag är inget stort fans av havregrynsgröt och liknande dock är ett stort fans av paj och jag tycker att den blev riktigt god. Med en klick extra vaniljkvarg till så blev den ännu godare.
Perfekt att ha i kylskåpet
Hon som hade delat receptet hade gjort för en portion men jag hade inga små formar så jag dubblade receptet och gjorde fyra portioner på en gång. Perfekt att ha i kylskåpet så kan man ta en bit när man är sugen. Nu är frukosten klar för i morgon. Receptet nedan är för en portion och görs i en portionsformar men det funka som sagt prima att dubbla receptet till fyra portioner och göra i vanlig pajform.
Du behöver till en portion 4SP:
1 pajform
1 ägg
2 msk vaniljkvarg
40 g havregryn
40 g bär
kanel
Gör så här:
Blanda ägget, vaniljkvargen och havregrynen i en bunke.
Lägg hallon i pajform och ha över smeten över bären och ha på lite kanel ovanpå.
In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Klart för att njutas!
Hitta fler recept här
8 Comments
Sandra
11 februari, 2018 at 18:33men så gott det såg ut ! måste prova 😀
Joanna Halvardsson
11 februari, 2018 at 18:37Gör det! Den var riktigt god!
Christer Holm
11 februari, 2018 at 21:08Det måste jag ärligt test, ser ju redigt gott ut 🙂
Joanna Halvardsson
12 februari, 2018 at 09:00Testa det var det:)
Netti Starby
11 februari, 2018 at 21:40Vilket smarrigt tips 😀 Kramis
Johanna
13 februari, 2018 at 15:53Vad är 40 g i liter-systemet? Har ej tillgång till våg ?
Joanna Halvardsson
13 februari, 2018 at 17:20Ingen aning faktiskt
Karin Johanna Maria | Idé blir verklig
18 februari, 2018 at 00:07[…] efterrätt till lunch istället vilket i och för sig också blev min frukost. Receptet är från Joannas blogg som jag förövrigt har träffat två gånger. En av gångerna var i somras och då skrev […]